Welcome to my blog. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
ini blog saya ..
Atiekamaruzaman\Facebook/
Add Me

Tuesday, 4 December 2012


ehem2 ,LAKI AND PEREMPUAN SAME JAA !! haha ,see atie tgh marah ..awl2 post dah capital .. hihi ,.. Alhamdulillah ..dah satu hari stgh atie kat unimas again ,haha ..hati masih berat utk tgl kat sini .hope awk2 sume doakan pintu hati atie terbuka so atie boleh live happily kat sini ..persoalannye ,possible ke ? hehe .. Insyallah ..
Actually ,beberapa hari ni atie tak puas hati dgn beberapa hamba Allah swt yg suka membeza bezakan lelaki and permpuan .. ok .. antaranya :
1. lelaki kalau kentut tak pe ,perempuan tak boleh 
"what ? ,tak de beza kot ..tak kire lah lelaki atau perempuan kalau kentut tetap nmpak tak senonoh ,tambah lg kalau busuk .euuuwww .."
2. perempuan ngorat lelaki tak leh ,lelaki ngorat perempuan boleh 
"haloo ,ni zaman millennium (kalau tak slh eja) >< ,,plus ustaz azhar idrus pon ade ckp kalau seorang perempuan tu dah berkenan dgn seorang lelaki utk dijadikan suami ,dia boleh menyatakan hasratnya pd lelaki itu dgn cara yg sopan dan tidak mengaibkan ,get it ?"
3. kalau tgh kapel ,lelaki boleh mct or kwn dgn perempuan lain tp perempuan tak boleh 
cth : A - pakwe
B - makwe 
"A tak kasi B mct or lyn lelaki lain ,tp A boleh mct n kwn dgn perempuan lain , A ckp B tak leh lyn laki lain sbb lelaki ni cpt suka dekat perempuan walaupon lelaki tu dah ade makwe ..so A takut kehilangan B ..abis tu ,si A tu lelaki ke perempuan ?nmpk tak kebodohan nye disitu .."
4. lelaki boleh keluar mlm n balik lewat ,tp perempuan tak boleh 
"what ever it is ,tetap nmpk mcm someone yg tak de tujuan hidup ble kuar mlm n balik lewat .. tak kire lelaki atau perempuan ,parents tetap marah n risau kan kalau kite balik lmbt ? so ,no excuse !

ade byk lg sebenarnye example yg atie nk bg ,tapi panjang sgt plak entry kali ni nanti .hehe ,korang pon dah penat nk bace ..hihi ,,so before you jump into conclusion that boys can dominate the world and do as they want .you wrong people .. what men can do ,women can do it as well . full stop . no fears no sweat .go girls to save the earth .. ^^

salam sayang ,
*atie*

LIKE kalau SUKE :)

Saturday, 1 December 2012


Tadddaaaa !!! hey you people ..im back !!
fuhh ,rindu btol dekat blog ni ,dah lame berehat dr mengarut ..hehe ..btw ,cuti sem 1 atie dah nak habis ,
lg 3 hari ,eh no no no no  .tggl lg SATU hari nk blik??!!! OMA !! cepat sungguh mase berlalu ..rase mcm tak puas nk tido ats katil atie yg tersayang tu ..nanti dah balik unimas katil kat bilik atie tu keras :( ..worse come to worst ,bantal yg disediakan 8 inch punya tebal !! ,dah lah tebal ,keras pulak tu ..argghhh ///..but it's okay ...sbb atie dah beli bantal yg sgt best dekat cameron highland mase family vacation selama 5 hari tu ..hehe ,it cost only rm15 .. seriously sgt murah n bantal tu berbulu bulu lembut ..haaa ..
baru dpt tido lena n focus belajar nanti ..hehe ,,ouh ye ,lupa nak story kat korang yg atie spend time with family pergi holiday sakan !! haha 
from my house to gambang waterpark then to genting highland after that icity next to cameron highland
and last but not least to port dickson ..haa ..amik kau ..dr utara smpi selatan kau berjalan ..
haha ,muka jd hitam ,jerawat tumbuh n lenguh2 bdn .. actually kulit atie sensitive pada
perubahan cuaca ,kejap sejuk kejap panas then berkubang kat kolam ..haha ,rosak muka sudah ..
tp tape ..yg penting kite ENJOYYYY :P
love mummy n daddy muchi muchi ..tengs sbb bawak along ,angah ,uda n ayu 
jalan puas2 . muuuaahhh , and i had so much nice time with my syg ,taufiq .hihi ,die dah bwk atie jln2
kat melaka ,belikan baju kasut n suar jeans ..nak tgk gmbr ? pergilah kat fb atie ..hihi ,,
dgn kwn2 pon tak lupa jgk ..actually ptg td atie baru balik dr matrik ..syg kwn punya pasal ..
sampai sggup jumpe dorg kat sane n bwk dorg outing ..

all in all ,tenkiu to all my syg2 yg dh meluangkan mase n menggembirakan atie sepanjang atie 
cuti sem satu bulan ni ...you guys are everything to mee ..
and ,pd awk2 yg tgh bace blog sy yg mengarut ni ..wish me best of luck in sem 2 ..
new sem ,new things ,and insyallah new of me .atie akn focus n study btol2 ,.
amin ..

salam sayang ,
*atie*

LIKE kalau SUKE :)

Monday, 10 September 2012

doing chemistry lab report is so much damn !


I don't know why I hate chemistry so much . Maybe its lecturer that make all things fussy . 
erh no know how to word it ! The most I hate is doing lab report .dah lah buat experiment nye susah 
need to prepare pre lab and what ever .physic lab no need that !
lab report chemist is more complicated . must do in A4 plain paper . must write the discussion at least
 two pages ! that's sooooooooooooooooooooooooo disgusting for me . plus I had to do it ALONE .
 that sucky group .
I wonder how can I joined this group .. mummyyyyyyyyyyyyyyyy :(

LIKE kalau SUKE :)

Sunday, 9 September 2012

siapa dia ?


Dia Kawan,Dia Diari,Dia Kisah Saya,Dia Teman Saya,Dia Superman Saya,
Dia Doktor Saya,Dia Pendengar Terhebat Saya.Thanks Awak :D





LIKE kalau SUKE :)