Welcome to my blog. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
ini blog saya ..: tiga bulan di kem desaru ...
Atiekamaruzaman\Facebook/
Add Me

Monday, 19 March 2012

tiga bulan di kem desaru ...


holla my blog sayang ..dah lame aku tak menghasilkan nukilan ..ceh ..rindu dah ..ade byk bnde nak cite nie ..so ,i suggest the patient one to read this post ..3 bulan aku dekat plkn ..byk kenangan manis dan pahit aku alami ..aku dapat ramai kawan yg setia ..sentiasa melekat dgn aku 24 jam ..mgharungi suka duka sama sama ..gosip sama2 mkn daging sama2 tido pon nak sama2 kalau boleh masuk bilik air pon nak sama2 ..haha :D

firstly ..aku nak cerita pasal micheal di desaru ..
tu dia ..baboon cik kasi hang tengok ..
nasib baik dorm c13 tak penah diserang makhluk ni ..mungkin sbb ketua dorm c13 pembersih kot ..haha ..
cerita plak pasal dorm ..
this is our cuties dorm ..
and this is the cute and sweet dorm residents :)
si ecah yg comel (o.c wirawati charlie) and owner blog yg cute ..haha
ni plak angel ..T.O.C wirawati charlie ..
adik beradik lain bpk dan mak yg chubby ..ngee :)
budak c13 yg paling kenit ..wawawawa :D
beratur beratur !! tu jela yg kite org kena wat kat sane ..
gengster kampung pisang ..sentiasa berjuang demi menegakkan kebenaran !!
at the fishing museum :)
this is alyssa yg sweet ..and this was our trademark there ..pkai topi ttup muka ..atie dan alyssa sahaja yg boleh buat ..amoi cina si woon kat blkg tu tibe2 plak follow kite org .haha 
i shoot you ,MANAF !!

skrg aku nak tunjuk kat korg sume antara kegilaan bdak dorm c13 ..antaranya ialah ...
1.actually ,ni acting je ..sebab nak amik gmbar ..muka due2 mcm mintak penampo .. :D
2.syiffa mengikut jejak aku ..try gabung kan dua air ..amik kau rase dia ..
3.manaf a.k.a telur berangan nak pkai pangkat penghuluwati ..cantik selipar ,smart btol penghuluwati tak menjadi ni ..haha

4. telekung alaf baru ..sory sbb gmbar ni tak boleh nak rotate 
tips: sengetkan laptop/pc anda :)
5.disebabkan si manaf jd super top model c13 ..telekung alaf baru inspired by manaf telah dikomersialkan ..haha ,kalau korang terror ,cam lah aku yg mana ?
6.telur suka buat muke pelik ..

kenangan yg manis dan sweet antara kita org plak ..
makanan dikongsi bersama ..
menyokong rakan dari belakang ..
tolong menolong ..MUAFAKAT MEMBAWA BERKAT ..

dlm suka ..ade duka ..kita org terasa sgt masa wirajaya ..bermalam di hutan ..malam tu ..hujan lebat sgt ..cikgu suruh kita org duduk dkt khemah ,jgn keluar sehingga dapat arahan ..dr pkol 3-7 kita org kesejukan mcm nak mati aku rasa ..nasib baik kina tak ape2 sbb masa tu sempot dia dtg ..bila kita org dpt tahu yg cikgu lupa nak pggl kita org ke markas ..terasa mcm cikgu tak ambil berat psl kita org ..hmm ..tp tak pelah ..semua org melakukan kesilapan bukan ?

semasa aku kat sane ..aku ade masuk puppet show mase penutupan program integrasi and aku masuk zapin tok persembahan v.v.i.p ..haha ..tp kelam kabut kat ats pentas sbb tak cukup latihan ..vdeo nye ade .tp dkt kamera manaf ..nanti kalau dah dpt aku upload ok ?korang mesti nak tgk aku zapin cam na kan ..haha ..
ombak di desaru ..
takkan aku lupakan suasana yg nyaman bila berjalan tepi pantai dgn kawan kawan aku ..
alhamdulillah ..aku bersyukur kerana diberi peluang utk mengecapi pengalaman yg baru ..
oh ye ..lupa nak cerita yg pertandingan kawad,, kompeni charlie juara ..sekaligus menaikkan kompeni charlie di tmpat kedua ..charlie perkasa charlie juara ..huha !! tombak perkasa !!!



























LIKE kalau SUKE :)

3 comments:

  1. visit here , jelesnye dh pergi PLKN!mesti bestkan?saya dpt tapi tak tahu intake ke berapa :( btw,awak dpt kat desaru kan?kwan saya yg lelaki pon ada dapat kat situ jugak , nama dia zahir zainal ,budaknya hitam-II , hee ;) sory terpanjang pulak komen ;)

    ReplyDelete
  2. ouh ..saya kenal dia ..dia satu kelas dgn saya ..

    ReplyDelete

.Komen lah kat sini kalau sudi.
.hehe :).